Bütün bunlar bir çarşamba günü sokak pazarında dolaşırken gözüme çarpan kuşburnu çuvalları yüzünden oldu. Teyzeler ebegümeci, tığ işi ve daha birçok güzellik getirdi. Bir teyze dedi ki: alalim alalim bak bu sene koleksiyoncu pek yok o yüzden bir çanta almak zorundasin. Teyzem “ben bundan nasıl marmelat yaparım, bizim evde içilmez” deyince anlatmaya başladı.
Tabi bu kadar yüzeyselliğe dedi ama en önemli noktanın çıkan püre kadar şeker koymak olduğunu söyledi. Ben de bu noktadan hareketle ölçtüğüm marmelatı yapmaya karar verdim. Nasılsa bugün mutlaka dinleneceğim, yine izin günüm dediğim güne denk geldi!
Kolaylık ne kelime, neredeyse 3 saat mutfaktan çıkamadım. Halledelim zaten sabır ister ama bir de el sıkışması var insanın hayatından can çalar 🙂
Bu kadar uğraşmanın sonucu ne oldu diye soracak olursanız, hayatımda hiçbir şeyi bu kadar zevkle yediğimi hatırlamıyorum. 1 kg kuşburnundan 1,5 kavanoz marmelat yapmayı başardım ama onlar benim için altın değerindeydi.
Çok yakında uzun zamandır yapmak istediğim eğitim için yollarda olacağım.
Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuşburnu marmelatı tarifi için malzemeler
- 1 kilo kuşburnu 5 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker (püre miktarına göre 1+1) Yarım limonun suyu
Kuşburnu marmelatı tarifi nasıl yapılır?
Kuşburnunu 1-2 su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzdüğünüz meyvelerin kabuklarını ve saplarını bıçakla ayırın. Düdüklü tencereye kuşburnunu ve 5 su bardağı suyu (su miktarı kalçaların 2 parmak üzerinde olacak, değişebilir) alıp 25 dakika pişirin. Pişmiş, ezmeye hazır meyveleri kasede kalan suya ezin. Daha sonra ince bir süzgeç alıp 3-3,5 su bardağı püre çıkana kadar süzgeçten geçirin. Püreyi ölçün ve başka bir kaba koyun. Her bir su bardağı püre için 1 su bardağı püre + 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca yarım limonun suyunu ekleyin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Kavanozları sıcakken doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]