Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size pratik olduğu kadar lezzetli ve kullanım alanı geniş bir sos tarifi vereceğim. Adının kulağa çok ilginç geldiğini biliyorum. İlk başta söylemesi bile zor ama adı kadar zor değil 🙂
Arjantin chimichurri sosu biraz pestoya benzer, ancak bulması kolay birçok malzemeye sahiptir. Varsa taze kişniş ve kekik de ekleyebilirsiniz.
Chimichurri veya maydanoz sosu son zamanlarda favorim. Genellikle ızgara etlerin yanında servis edilir ve ızgara etleri baharatlamak için de kullanılabilir. Halihazırda soğan, sarımsak, zeytinyağı ve sirke içeren her şeyi baharatlayabilirsiniz.
Tabii ki sadece et değil, ızgara sebzeler veya lezzetli ekmekler de servis edebilirsiniz. Kuru üzümlü fındıklı ekmeğe doyamıyorum bugünlerde.
Yakın gelecekte bir ızgara biftek salatası denemeyi düşünüyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
chimichurri sosu malzemeleri
- bir demet maydanoz 1 yemek kaşığı kuru kekik 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kırmızı soğan (ince kıyılmış) 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi ½ su bardağı zeytinyağı
chimichurri sosu tarifi nasıl yapılır
Maydanoz saplarını kesin. 1-2 su ile yıkadıktan sonra, salata kurutma makinesinde kurutun veya kağıt havluların üzerine koyarak suyunu süzdürün. Sarımsakları soyun ve karıştırıcıya koyun. Zeytinyağı, sirke, kekik, tuz, kırmızı biber ve şekeri ekleyip sarımsaklar parçalanana kadar blenderi çalıştırın. Kurutulmuş maydanozu kıyılmış sarımsağa ekleyin ve karıştırıcıyı tekrar çalıştırın. Hazırlanan sosu bir kaseye alın, doğranmış kırmızı soğanı ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]