Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün pazar çok güzel, her şey yeni görünüyordu. Masalardan birinde taze patates dikkatimi çekti ve akşama onlardan bir şeyler yapacağım dedim. Aslında bu akşamki menü basitti ve ana yemek de Nigel Slater’ın programında gördüğüm pesto soslu makarnaydı (o başka bir günün konusu) 🙂
Neyse canım patatese takılınca karbonhidrat patlamasına bakmadan hazırlıklara başladım. Hazırlık derken, o kadar da değil. Yapmanız gereken çamur ve kumdan kurtulmak için patatesleri yıkarken fırçalamak. Taze ceviz kırmak…
Taze ceviz, patates ve fesleğen büyülü bir tada sahiptir. Fırında piştiği ve yağ miktarı az olduğu için çok hafif oluyor.
Süre dolmadan taze ceviz denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tereyağı ile pişmiş taze patates için malzemeler
- 6 adet taze tatlı patates (mandalina büyüklüğünde) 3 adet taze ceviz 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam doğranmış taze fesleğen
Tereyağı ile fırında taze patates nasıl yapılır?
Taze patatesleri akan su altında fırçalayarak yıkayın. Yıkanan patatesleri kurulayın ve dibe gitmeden bıçakla doğrayın. İnce kıyılmış sarımsak ve cevizleri bir kaseye alıyoruz. Tereyağı, taze fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tereyağlı karışımı patateslerin üzerine yayın. (Elinizi de kesiklere bulayın) Önceden ısıtılmış 220 Fahrenheit fırında üzeri iyice kızarana ve hafif açılıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]