Pratik şeftali reçeli nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 40 dakika, kış hazırlıkları, kış tarifleri, marmelat nasıl yapılır, marmelat tarifleri, pratik marmelat, kuru erik, şeftali reçeli, şeftali reçeli, şeftali tarifleri, pratik yemek tarifleri
19 4,58 5 1
Herkese günaydın,
Sürüş koşulları tam gaz devam ederken bir yandan da buzdolabını boşaltmak için çalışmalara başladı. Buzdolabında 4 şeftali görünce eğlenceli bir şeyler yapalım dedim!
Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve tartılmış şeftalileri henüz paketlemediğim blendera attım. Ben bir çay bardağı su ekledikten sonra makine kolay bozulsun diye toz şeker ekledim. Son olarak şeker ve kuru erikleri birleşene kadar karıştırdım.
Şeker miktarı ve kıvamı tam istediğim gibi oldu. Süzgeçle, ızgarayla uğraşmadığım için işim çok kolaylaştı. Ayrıca bir mutfak robotunda veya normal bir karıştırıcıda da deneyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şeftali reçeli tarifi için pratik malzemeler
- 500 gram şeftali 400 gram toz şeker 1 çay bardağı su 2 diş kuru karanfil Çeyrek limonun suyu
Pratik şeftali reçeli tarifi nasıl yapılır?
Şeftaliyi soyun, çekirdeklerini çıkarın, iri parçalar halinde doğrayın ve blender kasesine koyun. Şeftalilere su ve toz şeker ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Karışımı tencereye alıyoruz. Karanfilleri ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynattıktan sonra altını kısın ve ara sıra karıştırarak dibinin tutmaması için pişirin. Marmelat koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak istenilen yoğunluğa gelene kadar pişirin. Kalın marmelatı bir cam kaseye aktarın. Dilerseniz karanfille bir kavanoza koyun ya da çatal yardımıyla alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]