Taşınma işi hızlanmaya başlıyor. Dün neredeyse her şeyi topladık. 3-5 tabak, 2 kase, 2 çatal, 2 kaşık ve 2 bardak ayırdık hafta sonu işe yarasın diye 🙂 Mutfak gereçlerini toplamak o kadar uzun sürdü ki hiç bitmeyecek sandım.
Bu hafta diğer evde küçük işler için 1-2 kez taraflar arasında gidip gelmem gerekecek. Görünüşe göre evde pek olmayacağım ve yeni tarifler deneyemeyeceğim. Bu sebeple hazırlamayı ve yayınlamayı ertelediğim tarifleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Tabii ki fırın evden çıkmadığı sürece mutfağa girerek kafamı dağıtmak için fırsat yaratabilirim.
Makarna deyince kızarmış makarna ve peynir favorilerimdendir ve suda kaldığı ve süzülmediği için daha besleyicidir. Bence çocuklarınız da çok sevecek.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kaşar peynirli makarna malzemeleri
- 3 su bardağı makarna 4,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 et veya tavuk suyu
Servis için:
- Gerekli miktarda rendelenmiş peynir
Peynirli kızarmış makarna nasıl yapılır?
Yağı derin bir tencereye alın ve eritin. Makarnayı ekleyip istediğiniz renge gelene kadar kavurun. Et suyunu sıcak suda eritip pişen makarnaya ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. (Su çekse de sert gelirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz) Makarnayı servis tabaklarına yayın ve üzerine rendelenmiş peynir serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]