Taşlık Et Suyu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Tavuk taşlıkları annemin en sevdiği yemeklerden biridir. karaciğer vs Benim damak tadıma uygun bir lezzet değil ama geçenlerde anneme sürpriz yapmak için pişirmeye karar verdim. Eşim de en az annem kadar bu işten memnundu, aynı gün tüm yemekler bitti 🙂

Pek çok taşlık gibi uygun fiyatlı… Hiç denemediyseniz, elinizde tuttuğunuzda kıkırdak benzeri yapısı size garip gelebilir. Tek sorun sert olduğu için pişmesi uzun sürüyor. Tam insanlar gözünü korkutmuşken alışveriş yaptığım kasap abla 500 gr için zahmete değmez deyip 1 kg almış 🙂 Ama abartmaya gerek yok.

Yakında size tavuk sakatatından yapılan bir çorba tarifi vermeyi planlıyorum.

Aşk…

Taş Güveç Tarifi Malzemeler

    Tavuk taşlığı 450-500 gr 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 yeşil biber 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber ve pul biber 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ Sıcak su (yemeklerin üzerini geçecek kadar)

Tashilik güveç tarifi nasıl hazırlanır?

Tavukları yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. Soğan, sarımsak, domates ve biberleri eşit büyüklükte risotto şeklinde doğrayın. Yağı tencereye dökün ve ısıtın. Kesilen sakatatları yağa ekleyin ve suyunu salana kadar kızartın. Soğan ekleyin ve açık kahverengi olana kadar kızartın. Sarımsak ekleyin ve 1 dakika soteleyin. Domatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Son olarak tuz ve baharatları 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak sakatatlar yumuşayıncaya kadar pişirin (1,5 saat pişirin).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın