Fındık pekmezli pankek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Türk 70 dk, Çay Tarifleri, Pastalar, Çörek Hamuru, Fındıklı, Fındıklı Ekmek, Harnup Pekmezi, Mahlep, Muhalep Çörek, Pekmezli Kek, Pratik Ekmek Hamuru, Hamur İşleri
5 4.2 5 1
Bu sabah gözümü pasta, börek ve türevlerini yapma isteğiyle açtım. Yüzümü yıkarken mutfağa gittim ve aynı hamurdan hem simit hem de cheesecake yaptım.
Sirke ve mahlab sayesinde hamur o kadar kabardı ki bu kadarı yetseydi sanırım bir şeyler daha yapardım.
Not: Ekmeğin üzerindeki pekmezi biraz sıvı yağ ile karıştırıp daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Yarın yaptığım poğaçaları sizlerle paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fındıklı kurabiye tarifi için malzemeler
- 5 su bardağı un 1 yumurta 2 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı sirke
Yukarı ve içeri:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı fındık
Fındık pekmezli kek tarifi nasıl yapılır?
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su, süt, sıvı yağ, sirke, şeker, tuz, mahlab ve son olarak mayayı ekleyip yumuşak hamur yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örtüp 40-45 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafifçe bastırarak açın. Açtığınız hamurun üzerine pekmezi yayın, üzerine fındık serpin ve afiyetle yiyin. Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız fırın tepsisine kekleri 2 cm aralıklarla dizin. Tüm pişirme bittiğinde üzerine kalan pekmezi yayın ve üzerine fındık serpin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]