6 yıllık evliliğimde sanırım sadece 2 Meksika fasulyesi aldım. 5-6 aydır bekleyen salatayı yapabileceğimi düşünüyorum. İnsanın işi yemek olunca, aldığı her malzemeyi hemen tüketemiyor. Peki bugün bunu kuracağım deyince aklı başka yerlere gidiyor ve o an tüm menü değişebiliyor.
Konserve ürünlerim genellikle böyle biter. Zaman zaman bana güzel gelenleri alıp son kullanma tarihinden önce değerlendiriyorum.
Bu salata baharatlı et yemekleri ve ızgaralarla iyi gider. Zaten pişmiş olduğu için süzme ve yıkama dışında fazla zamanınızı almıyor.
İçine maydanoz, nane, mısır ve damak zevkinize göre birçok farklı şey ekleyerek beğeninize göre çeşitlendirebilirsiniz.
Sos yapma kısmını size bırakıyorum ama unutmayın. 3 ölçü zeytinyağına 1 ölçü sirke her zaman mükemmel sonuç verir. Sirke çok fazla ise tadı dengelemek için biraz şeker ekleyebilirsiniz.
Aşk…
Dersler:
- 1 konserve Meksika fasulyesi (süzüldükten sonra 250 gr kalır) 4-5 göbek salata yaprağı 3-4 közlenmiş kırmızı biber 5-6 salatalık turşusu, doğranmış 1 orta boy beyaz soğan (isteğe bağlı)
Sosu hazırlamak için:
- Zeytinyağı ve üzüm sirkesi
İçerik Tablosu
Fasulye salatası (Meksika fasulyesi) tarifi nasıl yapılır?
Kutuyu açın, bir kevgir içine dökün ve 1-2 su ile durulayın. Süzülen polentayı derin bir kaseye alıp bol suda yıkadığınız göbek yapraklarını süzün ve ince ince doğrayın. Közlenmiş biber ve salatalık turşusu küçük küpler halinde kesilir. Kullanacaksanız, beyaz soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Sosu yapmak için arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağı ve sirkeyi bir kapta damak zevkinize göre tuz ekleyerek karıştırın. Sosu salataya ekleyin ve karıştırarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]