Dondurmayla sarılmak – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu hafta sonu ailecek adalara kaçtık. Kınalı ve Heybeli derken çok yüzdük. Yıllardır midye yetiştirdiğimiz sakin koya gittik ve yine bir kova midye aldık. Kahvaltıdan 1-2 saat sonra midyeleri biraz haşlayıp pilav için hazırladım. Babam teknemizin mutfağında midye pilavı yaparken adım adım fotoğrafladım. Tarifinizi yarın paylaşacağım inşallah.

Hafta sonunun kısa bir özetini bitirdiğinize göre, şimdi haftanın ilk tarifine geçelim…

Fındık, fındık kırığı eklenmiş şekerli hali… Bence tadı şekerli şekerden çok daha güzel. Hamur parçalarını cevizden biraz daha büyük yapmaya özen gösterin, eğer daha büyük olursa şerbeti çekmede sorun yaşayabilirsiniz.

Şerbetli tatlılara bayılırım ama hava çok sıcak diyenler için dondurmayla harika oluyor.

Aşk…

Fındıklı dondurma tarifi için malzemeler

    200 gr tereyağ 4 yumurta (bir sarısı üstüne sürülür) 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 adet vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker

şerbet

    5 su bardağı şeker 5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu

Fendik dondurma tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti için kullanılacak tüm malzemeleri tencereye alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz, şerbeti ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. . Oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, kabartma tozu, toz şeker, 3 tam yumurta, 1 yumurta akı, çekilmiş fındık içi, vanilin ve unu bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur toparlanana kadar 5-10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin. Fırından yeni çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün. Tamamen soğuyunca her servis tabağına iki fındık kırıntısı ve bir dilim dondurma koyarak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın