Profiterol sevmeyen yoktur ama nedense evde kendimiz yapmayı abartıyoruz. Genellikle hamurun kremasını döküp üzerine çikolata sosu hazırlıyoruz.
Bu tatlıyı bu kadar hafif yapan en önemli unsur hamurların kabaran toplarıdır. Bizim için zor olan bu topları hazırlamanın ne kadar kolay olduğunu, verdiğim prosedürleri ve taktikleri uygularsanız göreceksiniz.
Ancak ölçülerin çok önemli olduğunu unutmayın, herkesin bardakları ve kaşıkları aynı değildir, bu yüzden kesinlikle ucuz bir mutfak terazisi almanızı tavsiye ederim. Böylece hataya yer kalmayacaktır.
Dondurmalı Profiterol harika bir yaz tatlısıdır. Hamur toplarınızı en az bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayrıca buzdolabından çıkarıp içine dondurma doldurup dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.
Sade bir profiterol isterseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Bir de harika karamelli profiterol tarifim var, denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Profiterol Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
hamur hazırlamak için
- 230ml su (bir parmak bir bardaktan az) 40g. tereyağı (2 yemek kaşığı) 115 gr un (1 su bardağı) 3 yumurta
çikolata sosu için
hazır çikolata sosu
içeri
- Her bir profiterol için 1 kepçe kremalı dondurma
dekore etmek
- Fıstıklı veya bademli fileto
Profiterol dondurma tarifi nasıl yapılır?
Orta boy bir tencereye su ve tereyağını alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın, su kaynamadan hemen önce tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın ve hemen unu ekleyin. Unun topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırın. 3-4 dakika ara vermeden kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur tencereden çıkıp topaklanınca ocaktan alın. Hamuru geniş bir kaba alın, yayın ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak hamurun pullanmadan soğumasını sağlayın. Hamur soğuyup pürüzsüz hale gelince yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema kıvamında içi boş bir hamur torbasına koyun. Hamuru krema poşetine 2 cm yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralıklarla toplar oluşturmak için dokunun. Hamur oldukça yapışkan olduğu için, parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üst kısımlarını hafifçe düzeltin. 190 derece fırında 30 dakika (hamur bittiğinde fırının kapağını açmayın) fırın kapalı olarak pişirin, hamuru soğumaya bırakın. Profiteroller soğurken çikolata sosunuzu hazırlayıp soğuması için kenara alın. Soğuyan topları ikiye bölün ve her birinin içine bir top dondurma koyun. Hazırladığınız çikolata sosundan gezdirin. Çam fıstığı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]