herkese günaydın 🙂
Bu sabah erkenden kalkıp annemin bahçesine çıktım ve dalından bir şeftali kopardım. Bazı kedilerle oynadım. Miss gibi hava aldım ve bekleyen muffinlerimle güzel bir kahvaltı yaptım. Perşembe akşamı saat 23:00 gibi bir anlık çılgınlık olur diyerek böreği yaptım 🙂
Pişirileli neredeyse 2 gün olmasına rağmen hala taze görünüyor. Biraz ısıtmanız yeterli.. İçerisindeki yağ miktarı az olduğu için sizi rahatsız etmiyor.
Hamuru yoğururken ne çok yumuşak ne de çok sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok yumuşaksa toplanmaz, çok sertse düzgün fermente olmaz.
Hava sıcak olduğu için çok çabuk mayalanıyor ama eviniz serinse bu böreği diğer hamur işlerinde olduğu gibi fırına da mayalanmaya bırakabilirsiniz.
Keyifli kahvaltı…
İçerik Tablosu
sodalı börek tarifi malzemeleri
- 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı soda 1 küp yaş maya (42 gram) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4,5 – 5 su bardağı un
sürmek
- 1 yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, susam ve çörek otu
Gazozlu börek tarifi nasıl yapılır?
Şeker kattığınız sütün içine yaş mayayı elinizle ufalayın. (Ben derin dondurucudan çıkarıp bir kasede mikrodalgaya koyuyorum ve eridiği için direkt kaseye ekleyebiliyorum) 3 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve sütün içinde eritilmiş maya, zeytinyağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. 1,5 su bardağı fazlasıyla yeterli. Kabı atın, hamurun üzerini bir bezle örtün ve 40 dakika dinlendirin. Kalan hamurdan küçük mandalina parçaları çıkarın. Elinizde yuvarlayın, bastırarak açın ve isterseniz zeytin veya peynirle kapatın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Üzerine hazırladığınız yumurtalı zeytinyağı karışımını yayın, susam ve çörek otu serpin ve tepside 10 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]