Halava unu (cevizli) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Koklamak için bir şeyler yaparken hep mutfaktaki anneannemi düşündüğümü söylerim. Bu sabah onu ve gaz lambası vesilesiyle kaybettiğimiz her şeyi anmak için işe gitmeden önce mutfağa gittim.

Helva kokusu hafiflerken anneannemin kendi ördüğü beyaz kazağı mutfakta sağa sola sallanıyordu ve ben onun dağınıklığını görebiliyordum. Ve dedem oturma odasında bizi bekliyor.

Her neyse, bu konulardan çokça bahsettiğimde, meğer gözlerimden yaşlar akıyormuş. Bu nedenle yerinde helva yapmayı öğrendim.

Kullandığım şablonun adı kömbe şablonu. Kömbe de yöresel bir kurabiye, biz nasıl şimdi kurabiye kalıbıyla kesiyorsak, eskiden bu kalıba bastırılıp şekil veriliyordu.

Fermente ve ılık helva zaten şekil vermek için çok uygun, kaşıkla ya da elinizle bir parça koparıp kalıba bastırıp kalıbı tabağa hafifçe vurarak helvayı çıkartmanız yeterli.

Şablonu uzun zaman önce Tahtakale’den almıştım. Orada en az 3-4 farklı çeşit bulabilirsiniz.

Herkes kutsansın.

Aşk…

Un Helvası Tarifi Malzemeler (Cevizli)

    1 paket sebzeli katı yağ (250 gr) 2 su bardağı un 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 su bardağı fındık

yukarı

Un helvası tarifi (cevizli) nasıl yapılır?

2,5 su bardağı suyu kaynatın. Orta boy teflon bir tencerede 1 paket katı yağı eritin. Eriyen margarine unu ekleyip tahta kaşıkla unun kokusu çıkana kadar kavurun. Güzelce kavrulan una şeker ve cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Un tamamen karışınca kaynar suyu ekleyin ve 2-3 dakika daha hızlıca karıştırın. Helva tencereden tamamen çıkıp toplandığında ocağı kapatın ve tencerenin üzerini bir bezle örtün. 15 dakika bekletin, helvayı dilediğiniz gibi şekillendirip servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın