Beyin salatası evde kolay kolay denenemeyecek çok sevilen ve sevilen bir mezedir.
Herkeste mi böyledir bilmiyorum ama bizim ailemizin erkekleri beyin salatasını çok sever. Dün konuşma geçtiğinde, onu tartışmamız için hazırlamaya karar verdim.
Yemek yer miyim diye sorarsanız asla yemem. Maalesef sakatat, kafa, beyin ve tuzlama gibi sakatatları yiyemiyorum. Sanırım ya ciğer gibi tuhaf bir koku hissettiğim ya da çok yağlı bulduğum içindi.
Her neyse, ne yaptıysan, yaptıklarının hakkını vermek zorundasın. Haşlanan beyinleri hemen buzlu suya atmazsanız kendi kendine topaklanmadığı için tabakta güzel durmayacaktır.
Bu babamın yemek pişirme sırrıydı.
Unutmayın, kocalar ve babalar seviyorsa yemek yapmak gerekir.
Aşk…
Dersler
- 3 adet kuzu beyni 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 tutam tuz Maydanoz (yıkanmış ve kurutulmuş) Yarım limonun suyu Zeytinyağı
İçerik Tablosu
Beyin salatası tarifi nasıl yapılır?
Kuzu beyinlerini güzelce yıkayıp kaynar su dolu bir tencereye alın. Üzerine bir tutam tuz ve sirke ekleyip orta ateşte 20 dakika kaynatın. İçine 5-6 parça buz koyduğunuz derin ve geniş bir kapta soğuk su hazırlayın. Haşlanmış beyinleri süzün ve hemen soğuk suya koyun. Soğuyan beyin zarını soyun ve servis tabağına alın, üzerine maydanoz serpin ve dilimleyin. Limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]