Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurma ile hazırlanabilecek en lezzetli ve pratik yemeklerden biri de dondurmalı armut tatlısıdır.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Armutlu dondurma tarifi için malzemeler
- 1 adet kuru kırmızı biber, 1 dal biberiye, 1 adet defne yaprağı, 2 adet yıldız anason, 2 adet çubuk tarçın, 3 adet karanfil, 1 adet limon suyu ve kabuğu, 1 çay bardağı toz şeker (90 gr), 2 yemek kaşığı bal (30 gr), 2,5 kişi başı 500 ml su (500 ml), 1 armut ve 2 top Classic Carte D’or Pişmaniye sütlü çikolatalı dondurma
Armutlu dondurma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp geniş bir tencereye alın. Biberiye, defne yaprağı, yıldız anason, çubuk tarçın, karanfil, limon suyu, kabuğu rendesi, toz şeker, bal ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın. Armutları sapları üstte olacak şekilde soyun, tencereye alın, dilimleyin ve tencerenin ağzını kapatacak şekilde yağlı kağıt ile kaplayarak eşit şekilde pişmesini sağlayın. Armutlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin, süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve servis tabağına alın. Tencerede kalan suyu yüksek ateşte yarıya inene kadar kaynatın, armutlara ekleyin ve soğumaya bırakın. Carte d’or bitter çikolatalı dondurma ile dilediğiniz kadar servis yapın. İsteğe bağlı olarak çikolata sosu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]