Dondurmalı Şam tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dondurmalı Şam tatlısı nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk dondurması ile Nilay Tulum tarifleri,dondurma tatları,dondurma tatlıları,klasik tatlı tarifleri,ramazan tatlıları,Şam tatlıları,yaz tarifleri,dondurma tarifleri

Çıkış tarihi: 06-05-2012

4 5 5 1

Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurma ile hazırlanabilecek en lezzetli ve pratik yiyeceklerden biri de dondurmalı Şam tatlısıdır.

Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.

Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!

Şam dondurması tarifi malzemeleri

    1 su bardağı yoğurt (160 gram), yarım su bardağı un, 1 su bardağı irmik (150 gram), 1 su bardağı toz şeker, 50 gram badem (1 kahve fincanı), 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, Carte d’Or kremalı dondurma (2 yemek kaşığı)

şerbet:

    2,5 su bardağı toz şeker (425 gr), 2 su bardağı su (400 ml), 2 damla limon suyu ve gül suyu.

Dondurmalı Şam tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti için bir tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun. Kaynamaya bırakın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve gül suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, irmik, şeker ve kabartma tozunu yulaf ezmesi kıvamında bir hamur olacak şekilde karıştırın. Yayılmamaya dikkat edin. Dikdörtgen bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Yağ gibi kokana kadar yağı ateşte hafifçe yakın. Hamuru döküyoruz. Bademleri sıcak suya atıp kurutun ve kabuklarını soyun. Bademleri aralıklarla yerleştirdikten sonra 200°C fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve üzerini kapatın. Soğuyunca parmak şeklinde kesin ve carte d’or reçelli kremalı dondurma ile servis yapın. İsteğe bağlı olarak karamel sos ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın