Espressolu kek nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum Dondurmalı Pasta, Dondurma Tarifleri, Dondurma Tatları, Dondurma Tatlıları, Espresso, Pasta Tarifleri, Yaz Tarifleri, Dondurma Tarifleri
Çıkış tarihi: 06-05-2012
4 5 5 1
Sıra dondurma tariflerine geldi. Espresso kek, dondurma ile hazırlanabilen en lezzetli ve pratik tatlılardan biridir.
Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.
Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!
İçerik Tablosu
Espresso kek tarifi için malzemeler
- 1 yemek kaşığı neskafe (15 ml), 1 yemek kaşığı kaynar su, 2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr), 2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr), 1 yumurta, 1 kahve fincanı un (50 gr), yarım su bardağı un çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı krema (15 ml), 4 yemek kaşığı Carte d’Or kreması
Espressolu kek tarifi nasıl yapılır?
Kahve telvesini kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Tereyağı ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştırın. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ekleyin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Krema ve eritilmiş kahveyi ekleyin ve iyice karıştırın. 4 kalın espresso fincanını veya fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız karışımı paylaşın. Fincanları derin bir fırın tepsisine dizin. Üçte biri suda kalacak şekilde sıcak suyla doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Eğer batırdığınız kürdan kuru çıkıyorsa kekin pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz. Kürdan ıslak çıkıyorsa ve üstleri çok kahverengiyse, kapların üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve pişirmeye devam edin. Keki fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika soğumaya bırakın. Onları bir kaşık Carte d’Or dondurmasıyla süsleyin. Üzerini çikolata sosu ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]