İncir reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

İncir reçeli nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 21 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk şarküteri incir, çiğ incir reçeli, incir reçeli, incir reçeli yapılışı videosu, reçel nasıl yapılır, reçel tarifi, reçel yapılışı, reçel zamanı, videolu tarifler, yeşil incir, reçel -turşu

çıkış tarihi: 02-05-2012

4 5 5 1

Şimdi incir reçeli zamanı! Tenha bahçelerdeki çılgın incirler yavaş yavaş sokağa sızmaya başladı. Pazar sabahı mahallemizin Rumen çiçekçisi Kimmitt’in ablasını incir soyarken gördüğümde, incirleri benim iznimle aldı. Biraz kar değil, 200 soyulmuş incir.

Şimdi iyice sıkmanız çok önemli ki reçel sulu kalmasın daha doğrusu şerbete giren incirlerin suyu dışarı çıkmasın ve şerbet seyrelsin.

Bu arada incir reçelinin kendine has aromasını ve acı tadını koruması için kesinlikle suda bekletmemenizi tavsiye ederim.

Aşk..

İncir reçeli tarifi için malzemeler

    50 adet soyulmuş yabani incir (deli incir) 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2 karanfil 1 tatlı kaşığından biraz daha az limon tuzu 4 su bardağı su

İncir reçeli tarifi nasıl yapılır?

Kabukları soyulmuş incirleri yıkayıp suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlanmış incirleri süzün ve soğuyunca avucunuzun içinde patlatmadan sıkın ve acı suyunun akmasına izin verin. Suyunu sıktığınız incirleri bir suda yıkayın ve tekrar suyunu sıkın. Geniş bir tencereye 2 su bardağı su ile 4 su bardağı toz şeker ve karanfili alıp yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şurup kaynayınca altını kısın ve şurup koyulaşana kadar kaynatın. Şerbetin içine limon tuzunu ekleyip karıştırın. İncirleri şerbetli karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Reçeli kavanozlara paylaştırın ve kapağını sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın