Son zamanlarda takıldığımız Bir Zamanlar dizisi yüzünden sabahları uyuyakaldım ve çok geç kalktım (normalde bir gecede yarım sezon izleriz). Sebze + protein karışımından oluşan lezzetli bir kahvaltı yaptım.
Hafta sonu gezilerinde, saf protein günleri işkenceye dönüşüyor çünkü yağsız veya sebzesiz hiçbir şey bulamıyorum. Bu nedenle bu hafta sonu protein + sebze günümü 2 güne çıkarabilirim ve en azından et salatalarını tüketirim diye düşünüyorum.
Dün sabah ilk defa biraz sarı leblebi yiyerek küçük bir tatil yaptım. Son bir iki gündür, gece geç saatlerde ayaklarım ve dirseklerim ara sıra kaşınıyor, bunun diyetle ilgili olup olmadığını bilmiyorum. Herhangi biriniz böyle bir şey yaşadınız mı?
Fırında tavuk but tarifini hazırlarken ben patates kullandım. Genellikle atak ve seyahat aşamasındakiler Dukan diyetinin tamamen dışındadır, bu nedenle karnabahar, kereviz ve brokoli gibi sebzeleri de kullanabilirsiniz. Bu nedenle et ve patates dışında her şeyi yiyebilirsiniz. Bu tarifi kendim ve eşim için yaptım, evde diyet yapmayanları da düşünmek lazım değil mi? 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Tavuk Budu Tarifi Malzemeler
- 4 adet tavuk budu 15 adet pırasa 2 adet orta boy patates (istenirse patates yerine başka sebzeler de kullanılabilir) 1 adet orta boy havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı Zaatar Tuz Karabiber
Fırında tavuk budu tarifi nasıl yapılır?
Tavuk butlarını yıkayın ve üzeri kapalı bir fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı ve baharatlarla ovun. Soğan, patates ve havuçları doğrayın. Doğranmış sebzeleri butlara ekleyin ve karıştırın. Yağlı tavuğu sebzelerin üzerine koyup bir su bardağı su ekliyoruz. Fırın kapağının kapağını kapatın ve 200 derece fırında bir saat pişirin. Fırın tepsisinin kapağını açın ve 20-25 dakika üstü açık olarak pişirin. (Bıçakla pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın) Kızaran bageti sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]