Atak dönemi için yazılan tariflerden biri olan Tavuklu Sufle Dukan Diyeti kitabından tarif. Ama tam olarak tarif gibi değil, yani malzemelerin isimleri geçiyor ama malzemelerin miktarı veya pişme derecesi belirtilmemiş.
Gözüme ilk çarpan tariflerden biri de sufle denilince oldu. Atak evresinin ilk gününde uygulamaya karar verdim.
Muhtemelen tamamı bir kapta yapılıp yenmiştir ama ben sufle kaplarımda paylaştım. 3 bardak tavuklu sufle vardı tabi ben sadece 1 bardak yiyebildim.
İsterseniz biraz yağsız beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Saldırı evresi tarifleri: Tavuklu sufle tarifi için malzemeler
- Yarım tavuk göğsü 1 su bardağı yağsız süt 2 yumurta Tuz, isteğe bağlı taze maydanoz veya nane
Atak evresi tarifleri: Tavuklu sufle tarifi nasıl yapılır?
Tavuk göğüslerini küçük parçalar halinde kesin. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını küçük bir tencereye alın, sütü ekleyin, çırpın ve ısıtın. (parmaklarınızı yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar) Sütü ocaktan alın ve yumurta aklarını doğradığınız tavuklarla birlikte ekleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında bir saat pişirin.
Dukan Diyetini yakından takip etmek için e-posta adresime abone olun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]