Elmalı Puf Kurabiye – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dün Muhallaby’nin açılış tarifinde elmalı çöreklerden bahsetmiştim. Akşam fotoğraf çekimi için 1-2 ısırık aldım ve sonra tadı o kadar güzel ki çekim bittiğinde 3 tanesini yutmuş olduğumu fark ettim 🙂

Sanırım bu puf böreği şimdiye kadar yaptığım en iyi kurabiyeler. Puf böreğinde tarçın ve elma karışımından daha fazla ne isteyebilirsiniz?

Önceden yaptığım elmalı turtadan arta kalan elmaları buzluğa attım, onları kullanınca işimi çok kolaylaştırdılar. Zor olmayacaksa rende yerine ince doğranmış elma kullanabilirsiniz.

Üzerine pudra şekeri serperek yediğinizde bayılmamanız için hamurdaki şeker miktarını bilinçli olarak düşük tuttum.

Bayılmayı düşündüğümde aklıma The Little Shop of Miracles adlı bir kitap geldi. Kitabı dün gece bitirdim ama çok zorladı (uyumadan önce okuma alışkanlığım olmasaydı kesinlikle bitmezdi). Hatta bazen takılıp kalıyorsunuz ve sayfalar kendi kendine açılıyor ve bazen de kitabı elinizden bırakmak ve tekrar almak istemiyorsunuz.

Tarifin video açıklaması:

Uzun zamandır Ye Dua Et Sev’i okumak istiyordum, bu yüzden filmden bile inatla kaçındım. Sonunda geçen hafta arkadaşımdan aldım. Gerçeği söylemek gerekirse, Yerdeniz, Eragon veya Açlık Oyunları gibi fantastik ve fantastik kitapları severim. Ama bu aralar piyasada pek bir şey bulamıyorum.

Her neyse, umarım gece okumalarım daha ilginç olur.

Not: Kurabiyeleri makinede değil de elde yoğuruyorsanız ve eliniz sıcaksa kıvamını korumakta zorlanabilirsiniz. Hamurun fazla ısınmaması ve fazla un almaması için yoğurdu buzdolabından çıkarıp soğuk olarak kullanabilirsiniz.

Aşk…

Elmalı Puf Kurabiye Tarifi Malzemeler

    1 yumurta 2,5 su bardağı un (gerekirse bir çay bardağından fazla) 125 gram katı yağ veya tereyağı (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı yoğurt ½ su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (şekerli vanilin)

içeri:

    tarçın 3 adet elma (elmalar iri ise 1,5 adet yeterlidir) 3 yemek kaşığı toz şeker

yukarı:

    Dilediğiniz miktarda pudra şekeri

Elmalı puf kek tarifi nasıl yapılır?

Elmaları rendeleyin, toz şeker ve tarçını ekleyip teflon tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini elinizle veya miksere hamur kancasını takarak yoğurun. Elinizi ve tezgahınızı unlayın ve hamuru top haline getirin. Toplanan hamuru 4 parçaya bölün, unlanmış tezgaha alın, merdane yardımıyla düzleyin ve bir bardak su veya kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz dış halkalardan kalan hamurları toplayıp tekrar elinizle yoğurup üzerini kapatın ve kenara alın. Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dört dairenin ortasına azar azar paylaştırın. Kalan 4 parçayı harcı koyduğunuz parçaların üzerine kapatın. Bir çatal yardımıyla kenarlarını sıkıca kapatın. Kenarlarını çatalla şekillendirin (yakın tutması daha iyi olur). Bıçak yardımıyla kurabiyelerin üzerine haç şeklinde küçük bir kesik atın. Ayırdığınız hamura da aynı işlemi yapın. Tüm kurabiyeleri tepsiye 1-2 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın