Turtalar, turtalar ve porsiyonlar hakkında kafası karışan ve internette aradığı için bir tarif bulamayan bir okuyucudan gelen e-postadan sonra elmalı turta yapmaya karar verdim.
Şimdi kısaca pay nedir? Sorunuza cevap vereyim. Turta ve turta aynı şey… turta bizim mutfağa geçince turta oldu.
Tart, katı yağ (tereyağı) ile hazırlanan ve özel bir kalıpta (tart kalıbı) (küçük tartolette adı verilen) pişirilen bir kek türüdür. Genellikle pastacı kreması ile doldurulur ve meyvelerle süslenir.
Börek olarak da bilinen börek, hazırlanan hamurun iki parçaya bölünmesi sonucu ortaya çıkan pastanın biri taban (meyvenin içini doldurduktan sonra) diğeri ise çatı olarak kapatılır. Krep gibi krepler tatlı veya tuzlu olarak hazırlanabilir.
Böreğinizin üzerini bazlama ile kapatmanıza gerek yok, bu tarifteki gibi kafes de yapabilirsiniz.
Son olarak turtaları yapmak için kullanacağınız elmalar sert olmalıdır (benim önerim Granny Smith). Bu şekilde kek dağılmayacak ve kötü görünmeyecek.
Turta hamurum iki orta boy sufle kalıbına tam oturuyor. Bu şekilde, iki kişilik lezzetli elmalı turtalarınız var. Parçalanma konusunda endişelenmenize gerek olmadığı için, oluşturma şekli de çok pürüzsüz.
Aşağıdaki Tartolet tarifine bakabilirsiniz.
Buradaki tarta bakın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Elmalı Turta – Elmalı Turta Tarifi Malzemeler
hamur için:
- 2,5 su bardağı un 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 11 çay kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı buzlu su
İç harç için:
- 10 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 3 elma püresi 1 yemek kaşığı isteğe göre tereyağ
yukarı:
- 1 yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı turta Elmalı turta tarifi nasıl yapılır?
Soğuk tereyağı, un, tuz, şeker ve buzlu suyu derin bir kaba alın. Hamur aparatını stand mikserinize takın ve hamur toparlanana kadar önce düşük sonra yüksek hızda çırpın. Hamur hazır olunca elinizle toplayın, iki parçaya bölün, ayrı ayrı açın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamur dinlenirken elmaları doldurun, çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimler halinde kesin. Elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şekeri karıştırın. Soğutulmuş, soğutulmuş hamuru 1/2-inç kalınlığa kadar açın. (Hamur, kasenin içini tamamen kaplayacak kadar geniş açılmalıdır.) Hamuru kaseye koyun. Kalan hamuru toplayın ve tekrar yuvarlayın. Hazırladığınız elma bulamacı ile güzelce doldurun. Hamurun üzerini hamurla kaplayınca dağılmaması için yüksek yapın. Hamuru elmaların üzerine kenarları açılmayacak şekilde yayın ve elinizle bastırarak parçalayın. Kestiğiniz parçalardan rulo yaparak kasenin kenarlarını kapatın. Yumurta sarılarını çırpıp fırçayla sürün ve toz şeker serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]