Kakao ve Fındık Unlu Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dünkü kapsamlı kütüphane temizliğinden sonra, günü kendime ayırmaya karar verdim. Hatta bir ara kahvemi ve kareli battaniyemi içip kanepeyle ilgilendim ama yine olmadı.

Mail ve telefon trafiği durmayınca ekrana bakınca tek başına kahvenin pek de hoş olmadığına karar verdim. Aklıma gelen tek şey unlu çörek yapmaktı.

Daha önce de söylediğim gibi ne zaman kafam karışsa kendimi mutfağa atıp hamur yoğurmaya başlıyorum. Bugünkü kafa karışıklığı ve karar verme süreci sonucunda kakaolu ve fındıklı unlu kurabiye ortaya çıktı.

Unlu kurabiye yapmak kolaydır, ancak biraz özen gerektirir. Fırından zamanında çıkmazsa yanık tadı verecektir. Bunun için fırınınıza güvenmiyorsanız 30 dakika sonunda kurabiyeleri fırından çıkarmadan önce parmağınızla hafifçe vurun. Biraz sert ise kıvamına göre pişmiş demektir.

Aynı yöntem klasik çerezler için de geçerlidir. Burada bir tarif bulabilirsiniz.

Aşk…

Önemli not: Bu tarifte yağı normalden biraz daha düşük tutmaya çalıştım. Hamurun kıvamı ele veya ortam sıcaklığına göre değişebilir. Montaj sorunu yaşayan arkadaşlar 1-2 tepeleme yemek kaşığı margarini ekleyip yoğurabilir. Lütfen diğer boyutlarda oynamayınız. Süt, un ve yumurta gibi malzemeleri eklemeyin.

Kakao ve fındık unlu bisküvi tarifi için malzemeler

    125 gram margarin (Hamur kolay toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.) 2 su bardağı pudra şekeri (Türk kahvesi bardağı) 6 su bardağı un (Türk kahvesi bardağı) 1 paket vanilya şekeri 1 su bardağı un kırık fındık ( 1 fincan türk kahvesi ) 4 öğün 1 yemek kaşığı kakao

yukarı:

    4-5 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Fındık Unlu Bisküvi Tarifi nasıl yapılır?

Margarini ve 2 su bardağı pudra şekerini bir kaba alıp parmak uçlarınızla tamamen karışana kadar yoğurun. Un, kakao, fındık ezmesi ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın ve üzerine bol kakao elenmiş olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın