Biberiye domatesli İtalyan ekmeği – Turtalar – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Pratik ve lezzetli bir İtalyan ekmeği olan Focaccia, hamurunun temel malzemeleri un, su, zeytinyağı ve mayadır. Tuz ve şekerle doldurulmuş bu şekerli hamurdan dilediğiniz kadar çeşit yapabilirsiniz.

Dilerseniz benim yaptığım gibi sadece kekik ve zeytinle, dilerseniz domates, biberiye ve soğanla tatlandırabilirsiniz.

Arman Kerim bir yazısında pizzanın atası olarak bahsetmiş, bence çok doğru bir tespit ama pizzadan daha lezzetli olduğunu söylemeliyim.

Sadece zeytinyağı ve peynirle tatlandırılmış ekmek servis edebilirsiniz. Misafirlerinizi ağırlayacağınız bir akşam yemeğinde baharatlı zeytinyağı ile servis edildiğinde harika bir başlangıç ​​olacaktır.

Ekmeği fırına vermeden önce varsa biraz deniz tuzu serpebilirsiniz.

Yazıyı okurken Melike ile pişirdiğimiz ekmeğin üzerine atıştırmaya devam edeceğiz.

Son olarak telaffuzu biraz zor okuyunca ağzımızdan foçaça, focacia gibi şeyler çıkıyor. Doğru telaffuzu “fokaça” dır.

Aşk…

Biberiye ve domatesli İtalyan ekmeği – focaccia tarifi malzemeleri

    Ekmek hamuru için 2 su bardağı un + 1 su bardağından 1 su bardağı eksik – 320 gram 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı aktif kuru maya 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker

yukarı:

    taze biberiye, domates, kekik, zeytin, zeytin 1 su bardağı zeytinyağı

Biberiye ve domatesli İtalyan ekmeği – focaccia tarifi nasıl yapılır?

Ekmek hamuru için gerekli tüm malzemeleri derin ve geniş bir karıştırma kabına alın. Hamuru yoğurup top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 35 dakika dinlendirin. Milföy hamurunu iki parçaya bölün. Kestiğiniz bezeyi hafif unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla çok fazla gevşetmeden açın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayıp hafif yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisine zeytinyağı gezdirip elinizle yayın. Parmaklarınızla hamura bastırarak delikler açın. İlk yufkanın üzerine domates dilimlerini dizin ve üzerine biberiye serpin. İkinci hamura zeytin koyun ve kekik serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişmiş focaccia’yı dilimler halinde kesin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın