Bana göre pırasa yemeği zeytinyağı ile yapılmalı ve tadının güzel olması için bir gece buzdolabında bekletilmelidir. Tabii tadını çıkarması için servis yapmadan en az bir saat önce buzdolabından çıkarılması gerekiyor.
Karımın pırasalarla pek işi yoktu, bu yüzden bulduğu bir numaradan sonra ya iki haftada bir pırasa alıp pişirmemiz gerektiğini söylemeye başladı.
Hepimizin evde yaptığı bu tarifle ilgili size bir tavsiyem var.
1- Alacağınız arpacıkları seçerken kabuklarının kalın olmamasına dikkat edin. Büyük ve kalın toplar genellikle kartlardır.
2- Havuç yemeğinizi tatlandıracak olsa da üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin.
3- Hazırladığınız pırasa yemeğinin rahat olmasına dikkat edin. Lezzetin katılaşması için en azından sabahları hazırlayın.
4- Pırasalar pişerken üzerini kapatacağınız yağlı kağıt yemeğinizin buharda kalmasını engelleyecek ve pırasaların yemeğiniz kaynarken dağılmasını önleyecektir. Bu sayede lezzet ve sunum daha iyi olacaktır. (Yağlı kağıdın büyüklüğünü resimdeki gibi tencere kapağının ölçüsüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Aşk…
İçerik Tablosu
Zeytinyağlı pırasa tarifi için malzemeler
- 500 gr arpacık soğan 2 orta boy havuç 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı pirinç 1-5 2 su bardağı su (pırasa ile aynı seviyede) tuz
Zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır?
Havuçları yıkayın ve soyun. Pırasaların ilk katlarını mutlaka soyun ve eğik olarak kesin. Havuçları uzunlamasına iki parçaya kesin ve eğik olarak kesin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve havuçları 1 dakika kavurun. Arpacık soğanları havuçlara ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Tuz, şeker, su ve pirinci ekleyip hazırladığınız yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynayana kadar, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]