Isırgan otu ile ilgili anılarım çocukluk yıllarıma kadar uzanıyor. 11-12 yaşlarındayken bir gün yanlışlıkla bir çeşmenin kenarından sürünerek bacaklarıma saplanan ısırgan otu yiyeceğimi söyleseler inanmazdım. Tabii zamanla ne kadar şifalı bir bitki olduğunu öğrendim.
Isırgan otu cildinize değdiği anda batmaya ve yanmaya başlar. Bu nedenle ayıklama ve yıkama sırasında mutlaka eldiven giyilmelidir. Eldiveniniz yoksa poşetleri cildinize değmediği sürece evde de kullanabilirsiniz.
Daha önce yemeklik ve ısırganlı kavurma yaptım ama çorbasını hiç deneme fırsatım olmadı. İsterseniz çorbanızda krema kullanamazsınız, daha kıvamlı olmasını istiyorsanız kullandığınız süt miktarını azaltabilirsiniz.
Son olarak İstanbul Kasımpaşa’da kurulan Kastamonu Pazarı’ndan ısırgan otu alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı Isırgan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Isırgan demeti 1,5 litre su 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 200 ml krema 1 yemek kaşığı tuz Yoğurt
Kremalı ısırgan otu çorbası tarifi nasıl yapılır?
Bağın yanında ısırgan otu kesin. 1-2 su yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. İçinde 1,5 litre su bulunan geniş bir tencereye alın. Suya biraz tuz ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Haşlanan ısırganları ocaktan alıp rondodan geçirip tencereye alın. Un ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyin ve bir çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğunlaşan unlu karışıma çorba suyundan 1 yemek kaşığı ekleyin ve çırpın. Çırptığınız karışımı çorbaya ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak bir kapta çırptığınız kremayı ekleyin, karıştırın ve 3-4 dakika daha kısık ateşte bekletip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]