Susamlı kurabiye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Güzel bir hafta sonundan sonra Pazartesi gününün yoğunluğu müthişti diyeceğim ama öyle değildi 🙂 O kadar gelgitli bir gündü ki bir ara kendimi gerçekten pinpon topu gibi hissettim.

Neyse ki Anadolu’dan Avrupa yakasına geçmekte olduğum deniz yolu sadece kalınlaştı. Toplantıdan önce yediğim domatesli peynirli tostun ve içtiğim çayın tadı hala ağzımda.

Saat gece yarısını çoktan geçmiş olmasına rağmen biraz dinlenmek ve kafamı dağıtmak için bilgisayarın başına oturdum… “Seninle yazıp paylaşmak gerçekten bana ilaç gibi geliyor.”

Bu kurabiye, bir fırından alınmış kadar kalın ve lezzetlidir. Lezzetlerine lezzet katmak için küçük bir numaram var. Susamları teflon tavada 2-3 dakika kavurursanız hem aromasını ortaya çıkaracak hem de çiğ beyaz rengini biraz bozacaktır. Ama susamlara dikkat edin ki çok kalınlaşmasın, tadını ve görüntüsünü bozmasın.

Bu hafta için bana şans dile. Aşk…

Susamlı kek tarifi malzemeleri

    250 gram tereyağ 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un 1 su bardağı susam 1 yumurta akı

Susamlı kek tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş ve derin bir yoğurma kabına alıp üzerine şekeri ekleyip biraz yoğurun. Yoğurma kabına süt, yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamur yoğurma kabından çıkana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan resimde görüldüğü gibi top şekli verip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Mutfak tezgahına biraz un serpin ve tezgahta ceviz büyüklüğünde hamur açın. Bir bardak suyun dibini kullanarak hamuru ezmeden bastırarak yuvarlak şekil verin. Her tarafına yumurta aklarını sürdüğümüz bisküvileri bir fırça yardımıyla susamla kaplayıp fırın tepsisine diziyoruz. Tepsideki kurabiyeleri önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1-2 cm aralıklarla yaklaşık 25 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın