Beşamel sosu nasıl yaparsınız? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Beşamel sos, beyaz sosların temel taşıdır ve Béchamel, adını 14. Fransız kralından almıştır. Louis sarayının şefi Marquis Bechamel’den geldi.

Yapacağımız tarifte beşamel sos varsa durup düşünürüz. Çoğu zaman, “Şimdi kim yapacak…” diyerek tarif hazırlamaktan vazgeçebilirsiniz. Sosun bir kısmı un gibi kokuyor, bir kısmı topak topak. Bilinmeyen bir nedenle istenilen kıvam tutmaz…

Sizler için doğru ölçülerle sorunsuz bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir tarif hazırladım. Hatta küçük bir sır daha ekleyerek nefis bir beşamel sosu nasıl yapılır onu anlattım.

Tarifte kullandığım bardak su her evde bulunan standart bardak sulardan ama ben yine de ml ile ölçüyorum yani 1 bardak 190 mililitre (mililitre) eder. Yani tarifte servis edilen 1,5 bardak 285 ml’dir.

Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Bu tarifteki ölçüleri dilediğiniz kadar ikiye katlayabilirsiniz.

Şimdi hain sostan kim korkar, mutfağa dönüp beşamel soslu körpe patlıcanı hazırlamayı bitiriyorum.

Aşk…

Beşamel sosu nasıl yaparsınız? Tarif malzemeleri

    2 yemek kaşığı tereyağı (30g) 2 yemek kaşığı (dolu) un (30g) 1,5 su bardağı süt (daha akışkan olmasını isterseniz daha fazla ekleyebilirsiniz) tuz (tatlandırmak için yeterli) karabiber (tatlandırmak için yeterli) muskat (bir tutam) (çimdik) ) İsteğe göre 1 yenibahar

Beşamel sosu nasıl yaparsınız? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup ocağın altını en kısık ateşe alın. Tereyağı erimeye başlayınca unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Unun rengi hafif değişip kokusu çıkmaya başlayınca sütü azar azar ekleyin. Hızlı bir şekilde çırparken sütü eklemeye devam edin. Sütün tamamını ekledikten sonra tuz, karabiber ve muskat ekleyin. Fotoğraftaki gibi sos tavada iz bırakana kadar pişirin ve ocaktan alın. İster sıcak ister soğuk kullanın.

Güzel kokulu soğan nasıl kullanılır?

Aromatik soğanları soslarınızı tatlandırmak için kullanabilirsiniz.

İki karanfil ile yarım soğan ekleyin ve sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Süt ısınınca soğanı sütün içinden alıp beşamel sosu yapmak için kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın