Kremalı Mantar Tava – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Mantar benim için sihirli bir süper besin… İster et, ister zeytinyağı, ister salata hazırlıyor olun, kesinlikle harika sonuçlar alacaksınız.

Ayrı ızgarada, haşlamada veya fırında çok lezzetli olur. Ana yemek olarak yenebileceği gibi ana yemekten önce garnitür olarak da kullanabilirsiniz.

Bu tarife çok yakıştığı için ben beyaz şarap kullanıyorum ama siz isterseniz onu da kullanabilirsiniz.

Herkese mutlu pazarlar…Sevgiyle…

Kremalı kızarmış mantar tarifi için malzemeler

    400 gr mantar (1 paket) 2 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam maydanoz veya fesleğen 200 ml krema (konserve krema) İsteğe göre tuz ve karabiber 1 bardak beyaz şaraptan 2 parmak eksik

Kremalı mantar kızartması tarifi nasıl yapılır?

Mantarları yıkayın ve uzunlamasına 4 parçaya kesin. Pişirmek için soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyın. Tavaya sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsağı alıp kısık ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar yavaş yavaş pişirin. Soğanlar şeffaflaşınca ocağı sonuna kadar çevirin, mantarları ve şarabı ekleyin ve mantarlar suyunu salana kadar yüksek ateşte soteleyin. (Mantarların biraz sulu kalması için suyun %70’ini çekmesi yeterlidir). Suyunu çeken mantarlara kıyılmış maydanoz ve kremayı ekleyip orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın