Mirpua başta alışmakta zorlandığım yabancı bir mutfak terimi. Özünde yemeye hazır soslarda ve hazır çorbalarda hayat verdiğimiz tanıdık bir tat veriyor bize.
Aslında kesme tekniğine verilen isim, büyük küpler halinde kesilen parçalara mirpua da denir. Tabii bu başka bir dersin konusu 🙂
Genellikle et suyu (tavuk, balık ve dana kemiği) yapımında kullanılır ve bu çorba yediğimiz tüm yemeklerin ana suyunu oluşturur.
‘Mirepoix’ kereviz sapları, havuç, soğan-arpacık soğan-arpacık eşit parçalara ve eşit miktarlarda yemeklere lezzet vermek için bir karışımıdır.
Restoranlarda yediğiniz ve yemeye doyamadığınız en büyük yemek sırrı bu 🙂
Evde tavuk suyu nasıl yapılır? Nasıl kullanıldığını makalemde görebilirsiniz.
Kullanmanın en basit yolu:
1- Et parçalarını (tavuk, dana eti, kuzu eti, balık) tencereye koyun.
2- Üzerine su ve mirbois ekleyip bir taşım kaynatın. Ardından mis kokulu poşet eklenir ve 2,5 saat kısık ateşte kaynatılır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]