Uzun zamandır Yunan yemeklerini tatmak, yemeklerimizin söylendiği gibi olup olmadığını bizzat denemek istedim. Kısmet bunu Kadir Has Üniversitesi çatısı altında yapmak zorunda kaldı.
Geçen hafta Culinary, Dimitrios Triantaphyllou’ya okul yemeğinde yardım etmek isteyip istemediğinizi soran bir soru aldı. Tabii ki bu soruya evet cevabını verdim.
Sabah 8:30 gibi hazırlıklara başladık. Demetrius’un oluşturduğu menüde musakka, köfte, cacık, badem revani, baklavada ıspanaklı börek, soslu karides, Yunan salatası, fırında kuzu budu ve Yunan peynirinden oluşan harika yemekler vardı.
Dimitrios profesyonel değil ama mutfakta yetenekli ve eğlenceli, bazen yetiştirebilir miyiz diye merak etsek de her şeyi zamanında ve kusursuz hazırladık.
Özellikle köfte olmak üzere bu lezzetli tariflerden birini bloğumda yayınlamak istediğimi söylediğimde memnuniyetle kabul etti. Yaptığımız köfte tarifi aslında annesinin tarifiydi 🙂
Günün sonunda Yunan mutfağının isim ve içerik olarak bizim yemeklerimize çok benzediğini fark ettim. Ama hazırladığımız tariflerde yapı olarak olmasa da kullanılan malzemeler açısından farklılıklar var.
Bu eğitici ve eğlenceli gün için bir kez daha efharisto poli Demetrius’a 🙂
İçerik Tablosu
Yunan Köftesi – Köfte tarifi için malzemeler
- 250 gr dana eti + 250 gr kuzu kıyma 4 dilim beyaz ekmek, 2 adet ince doğranmış soğan 1 diş sarımsak, 2 yumurta, kekik, nane, ince kıyılmış maydanoz Tuz ve taze çekilmiş karabiber 4 yemek kaşığı uzo veya rakı
Ayrıca ekmek dilimlerini ıslatmak için biraz uzo veya rakı.
Unlu krep yapmak için un
kızartma yağı
Alkol kullanmak istemeyenler su veya süt kullanabilir…
Yunan Köftesi – Köfte tarifi nasıl yapılır?
Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine soğanı, kaz batırılmış sarımsağı, ufalanmış ekmekleri ve tüm baharatları ekliyoruz. Kıymayı bir top haline getirin, streç filmle örtün ve buzdolabına koyun. Bir gece önceden beklettiğiniz kıymayı buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bir tencerede veya fritözde bol miktarda yağı ısıtın. Köfteleri una buladıktan sonra kızartın ve kağıt havlu serili tepsiye dizin. Tek başına veya sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]