Dün kış hazırlıkları ile ilgili şok kaynatma yönteminden bahsetmiştim. Bu yazımda haşlanmış fasulye hazırladım, buzlukta saklamak yerine yağlı kağıt üzerinde kendi yaptığım levreklerle servis ettim.
Fasulyeleri haşladıktan sonra daha lezzetli olsun isterseniz biraz zeytinyağı ile tavada 1-2 dakika soteleyebilirsiniz. Bu işlem daha yumuşak ve daha iyi bir tat almanızı sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken tek şey fasulyeleri sarartmamaları.
Bu hafta sonu fırsat bulursam size gerçek et suyu çıkarma yöntemimi anlatacağım böylece daha da lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Aşçılık okulu bölümünü takip edin derim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yeşil fasulye salatası tarifi için malzemeler
- 250 gr yeşil fasulye 1 orta boy soğan 10 çeri domates tuz zeytinyağı yarım limonun suyu
Yeşil fasulye salatası tarifi nasıl yapılır?
Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri yeşil kalmaları için soğuk suya koyun ve suyunu süzün. Beyazda soğanları doğrayın ve çeri domatesleri 3-4 parçaya bölün. Doğradığınız tüm malzemeleri salata kasesine alın. Tatmak için zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]