Şok kaynatma, özellikle yeşil sebzelere uygulanan sebzelerin rengini daha parlak hale getiren bir mutfak tekniğidir ve biz kadınların kışa hazırlıklarının da anahtarıdır.
Sizlere bu tekniği basit bir şekilde nasıl uygulayacağınızı ve pratikte sebzelerinizi nasıl kullanacağınızı anlatacağım.
Haşlanmış fasulye şoku
Haşlamadan önce yeşil fasulye
Yanık şok tekniği:
1- Öncelikle kullanacağınız yeşil sebzeleri yıkayın. Daha sonra bıçak yardımıyla istediğiniz veya kullandığınız boyutlarda kesin.
2- Derin bir tencerede bol su kaynatın. Su, deniz suyu kadar tuzlu olana kadar tuz ekleyin.
3- Başka bir derin kaba mümkün olduğu kadar soğuk su doldurun, varsa suya buz ekleyin.
4- Sebzeler renk alana kadar 30-40 saniye kaynatın.
5- Haşlanan sebzeleri süzgeçten geçirip soğuk suya atın. Sebzeler soğuyunca kağıt havlu serili bir tabağa aktarın.
Bu işlemlerden geçirdiğiniz sebzeleri salata ve kızartma hazırlarken hemen kullanabilir veya dondurucu poşetlerine koyarak 6 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kaynatmadan önce beyazlatma
Kaynattıktan sonra ağartma bir şoktur
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]