Son zamanlarda somonla çok meşgulüm. Fırında, tavada, ızgarada, aklınıza gelebilecek her şekilde, farklı soslarla pişirerek, baharatlandırarak tükettim. En çok sevdiğim şey, kağıt üzerinde somon ve haşlanmış somondu. Haşlanmış somon, aioli sosuyla iyi gider.
Bugün paylaşmak istediğim tarif basit ve lezzetli. Her yaprakta 1 somon fileto olduğu için tarifi 1 kişiye veriyorum.
Havuç, pırasa ve kapya biber özellikle ince kıyılmalı ki somonla çabuk pişsin. Kalın dilimlenmiş sebzeler somondan sonra pişeceği için balıklarınız dağılabilir. İki somon filetosu için havuç, pırasa ve dolmalık biber de kullanılabilir.
Çok sevdiğim Norveç somonumu pişirmeden önce yanıma aldığım bir hatıra fotoğrafını da sizlerle paylaşıyorum. Aşk 🙂
İçerik Tablosu
Kağıt üzerinde somon tarifi malzemeleri
1 somon fileto 180-200 gr
1 arpacık
1 tatlı biber
1 havuç
1 arpacık
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 dal taze kekik
1 yemek kaşığı beyaz şarap, isteğe bağlı
Kağıt üzerinde somon tarifi nasıl yapılır?
1- Yağlı kağıttan 20×20 cm ebadında kareler kesin, üzerlerini biraz yağlayın ve ortasından üçgen olacak şekilde katlayın.
2- Yağlı kağıdı açın ve somonu tuz ve karabiberle tatlandırıp yağlı kağıdın arasına yerleştirin.
3- Biber, havuç ve pırasaları resimde görüldüğü gibi jülyen doğrayın. Balıkların üzerine sebzeleri dizin, isteğe bağlı olarak zeytinyağı ve şarabı ilave edip, kağıdı hava almayacak şekilde kenarlarını kıvırarak kapatın.
4- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kağıt ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]