Bugün bel fıtığı nedeniyle kötü bir gündü.Uzun süre ayakta durmanın ve durmadan bir şeyler yapmanın sevgili fıtığıma iyi geldiği söylenemez. Sabahın erken saatlerinde kas gevşetici+ağrı kesici karışımı iğne oldum ve okula gittim. Bütün bir tavuğu, parçalara ayrılmasını istediğimiz şekilde marine ederek muhteşem bir tavaya dönüştürdük.
Bu akşam bir şey yapmadan dinleneyim dedim ama onun yerine ayva tostumuzu evde yapmaya karar verdik. Rus salatasını kendim yapacağım mayonezden yapacağım deyince sorun olmadı.
Ayvalık tostu en sevdiğim yiyeceklerden biridir ve evde yapması çok kolaydır. Kahvaltıda kalan nadide sucuk, salam, sucuk, kaşar, ne varsa stoklamanın en pratik ve lezzetli yolu.
Akşam yemeğinde farklı bir şeyler denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ayvalık tost tarifi malzemeleri
- 4 adet ayva tostu (iki kişilik) 6 ince dilim kaşar peyniri 10 adet sosis (küçük boy) 15 adet ince dilim salam 7-8 dilim sosis 1 adet domates 1 küçük kase Rus salatası 3-4 adet salatalık turşusu Üzeri için tuz eti 2-3 yemek kaşığı yağda kızartın
Ayvalık Tost Tarifi nasıl yapılır?
Sosis ve salamı uzunlamasına (jülyen) kesin. Kaşar peynirini, salatalık turşusunu ve domatesi uzunlamasına dilimleyin. Sosisleri, salamları ve sucukları ayrı ayrı teflon tavada biraz yağ ekleyerek kızartın. Tostu makinede bir dakika ısıtın, delikleri açın ve cheddar peyniri dilimlerini, ardından sucuk, salam ve sotelenmiş sucukları koyun. İstenilen miktarda Rus salatası, turşu ve domates ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]