Etli kuru bamya – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Okul, iş ve evden sonra fark ettim ki bloguma ramazan menülerinden başka bir şey ekleyemedim. Yeni tarifler, beğendiğim resimler var ama oturup yazmaya fırsatım olmadı.

Okul tam kapasite devam ediyor sabah 8 akşam 3 öğün yemek yapıyorum. Ayrıca yarın ilk pratik sınavım var!!!

Okulla birlikte yemek stilisti ve yemek fotoğrafçılığı profesyoneli olarak çalışmaya başlayınca size ayıracağım zamanı çalmaya başladım. Neyse 6 ay sonra aşçılık okulundan gerçek bir şef olarak mezun olduğumda onları telafi edeceğim 🙂

Kuru bamya çok lezzetli bir tarif ve kahvaltıya çok yakışıyor 🙂 Bamyayı haşladıktan sonra suyunu süzüp pişirmeniz gerekiyor. Bamya tüylerini dert etmeyin çünkü sirke ilavesiyle kaynattığınızda hepsi gidiyor.

Ramazan menüleri hariç her gün tarif eklemeye çalışacağım. Büyük aşk …

Etli kuru bamya tarifi için malzemeler

    50 gram kuru bamya 100 gram kuşbaşı kuşbaşı 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça ve biber 2 yemek kaşığı tereyağı 2 lt su Tuz, karabiber 1 kahve fincanı sirke Bamyayı haşlamak için

Etli bamya tarifi nasıl yapılır?

Bamyayı ipinden alıp bir tencereye alın ve üzerine 1 litre su ekleyin. 1 su bardağı sirkeyi ekleyip bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı doğrayın ve hafif kahverengi olana kadar tereyağında kızartın. Et parçalarını tencereye alıp suyunu bırakana kadar kızartıyoruz. Salçayı ekleyin, 30 saniye soteleyin ve bamyayı ekleyin. 1 litre su ekleyin ve karıştırın. Su kaynayana kadar pişirin, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın