Havuç reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Havuç reçeli ile ilk kez Ayvalık’ta tanıştım.Sabah erken saatlerde kahvaltı için gittiğimiz sahil kenarındaki şirin kafe ve restoranda kahvaltıda ikram edilen 3 çeşit reçel çok lezzetliydi.Gözüme en çok tarçın, elma ve havuç reçeli.

Tadına baktıktan sonra, İstanbul’a döndüğümde mutlaka kendim için yapacağıma söz verdim. Buzdolabında filizlenen havuçların kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 30 dakikada hazır oldu.

Ben kakulenin farklı aromasını sevdiğim için kullandım ama siz dilerseniz 1-2 karanfil de kullanabilirsiniz.

Şimdi size kendimden bir haber vereyim, çıktığım yolda benim için çok önemli bir adım atmış bulunmaktayım. Pazartesi sabahı 6 aylık Aşçılık Okulu programıma başlıyorum. Beni bursa layık gören İstanbul Aşçılık Enstitüsü’ne, olumlu desteğiniz için size teşekkür ederim. Yakında bir şef olarak blog yazmaya devam edeceğim :))

6 aylık yoğun eğitim programında öğrendiklerimin birçoğunu fırsat buldukça evde uygulayarak sizlerle paylaşacağım.

Aşk…

havuç reçeli tarifi için malzemeler

    3 orta boy havuç (yaklaşık 280 gr) 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 çubuk tarçın 2 kakule (isteğe bağlı) Yarım limonun suyu

Havuç reçeli tarifi nasıl yapılır?

3 su bardağı şekeri bir su bardağı su ile bir tencereye alın. Kıvam almaya başlayınca karıştırın ve kakuleyi ekleyin. Havuçların kabuklarını soyup rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Şerbet kıvamına gelen reçele havuçları ekleyin. 15 dakika daha kuvvetlice karıştırarak pişirin. Yarım limon ekleyin, 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıcakken sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını alıp tekrar kapatın. Doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın