Altunoluk, Akshay, Asus ve Ayvalık’tan oluşan tatilimizin sonunda birçok yeni lezzetle tanıştım. Henüz tatilimiz hakkında oturup yazmaya fırsatım olmadığı için hızlı bir tarif paylaşmaya karar verdim. (Tatil notlarımın çok detaylı olmasını istediğim için maalesef daha uzun sürüyor)
Sevdiğim lezzetler arasında sizlerle paylaşacağım ilk tarif Deniz Fasulyesi Salatası.
İlk başta biraz deniz börülcesine benziyor ama daha hafif ve daha az tuzlu. Hazırlanışı deniz iğdesine oldukça benzer fakat gölgeli olmadığı için daha pratiktir. Ayrıca karışık ot salatası Ayvalık mutfağında farklı bitkilerle karıştırılarak sıcak veya soğuk olarak servis edilir.
Kunda Sahl Restaurant’ın sahiplerinden Akif Bey’e yoğun ilgisi ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ederiz.
Deniz humusu tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Deniz börülcesi salatası tarifi için malzemeler
- Bir avuç deniz börülcesi 1-2 orta boy domates 2 diş zeytinyağı Kaynatılacak sarımsak Yarım limon
Deniz börülcesi salatası tarifi nasıl yapılır?
1. Deniz börülcelerini yıkayın ve varsa saplarını kesin. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve fasulyeleri suya atarak 8-10 dakika haşlayın.
2. Pişen deniz börülcelerini süzgeç yardımıyla tencereden alıp süzülmeye bırakın. (Yeşil kalmasını istiyorsanız süzdükten sonra soğuk suya atmanız yeterli)
3. Domateslerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra fasulyelere ekleyin.
4. Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
5. Haşlanmış fasulyeleri sosla karıştırarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]