Etli enginar dolması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Enginar yemeyi sevdiğim sebzelerden biri ve bence yemesi çok tatlı çünkü çok emek harcanıyor. Öyle ki dün gece bir enginarı yenebilmek için bir çiviyi feda edip kabak oydum 🙂

İlk başta enginar kazanıyor gibi görünse de sonunda bizim akşam yemeğimiz oldu 🙂

Şimdi size enginarı seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve kararmaması için neler yapabileceğimizi anlatayım.

İlk önce taze bir enginar seçmeliyiz. Peki bir enginarın taze olup olmadığını nasıl anlarsınız: yaprakları gevrek, yeşil ve parlak olmalıdır. Enginarın kararmaması için yarım tuzlu limonla ovabilirsiniz. Soyulması çok uzun sürüyorsa veya hemen kullanmayacaksanız bol limonlu suda saklayabilirsiniz. Yaprakları kısaltırken bıçak kullanmakta zorlanıyorsanız makas kullanabilirsiniz. Can sıkıcı tüylerden kurtulmak için sağlam bir balkabağı oyması veya kaşık kullanabilirsiniz. Enginarın iyi pişmesi için kapağı kapalı tutulmalı ve suyu kontrol edilmek üzere açılmalıdır. Suyunuz biterse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Fasulye Dolması ve Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Mutfağıma geri dönüyorum aşkım…

enginar dolması tarifi malzemeler

    4 enginar 300 gr orta yağlı dana eti 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı dereotu 6 yemek kaşığı pirinç Tuz Karabiber ½ su bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı su

Etli enginar dolması tarifi nasıl yapılır?

Enginar saplarını tavada düz duracak şekilde düzleştirmek için kesin. Yaprakları üstten kesin ve ortadaki tüm tüyleri alın. Yıkayıp kararmaması için limonlu suya koyun. İç harcı için soğanı rendeleyin, dereotunu, pirinci, baharatları ve zeytinyağının yarısını ekleyip kıymayı yoğurun. Enginar yapraklarını elinizle açabildiğiniz kadar geniş açın, ortasına kıymayı paylaştırın. Enginarları tencereye alıp suyu ve zeytinyağını ekliyoruz. Kapağı kapalı olarak 45-50 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın