Altnoluk’ta ilk gecemiz, sabah 07:00’de başlayan yürüyüş maceramızda bir mola verdik ve olanakların ve yerel mağazaların tadını çıkardık 🙂
Altınoluk gerçekten cennetten bir parça, çok şükür bugün köy pazarı kurulmuş. Tabii köy pazarını duyan Nilay duracak mı? Olmaz 🙂 Ayaklarımız tozlanmış halde markette durduk. Bol bol fotoğraf çektik ve alışverişimizi yaptık.
Buraya gelmeden önce tarifimi yazmaya oturdum çünkü bazı okuyucularım bizi unutmamamı ve anlatılmaz olmasın dediler 🙂 Elimden geldiğince burada günlerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Sebzeli Patates Püresi Tarifi
2 orta boy haşlanmış patates
1 kavanoz buzlanma karışımı
2 yemek kaşığı tereyağı
10-12 büyük fesleğen yaprağı
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Fırında sebzeli patates püresi nasıl yapılır, bir tarif?
1- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Yıkayıp kuruladığınız fesleğeni ince ince kıyın.
2- Patateslere 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve ezin.
3- Süzdüğünüz ve duruladığınız fesleğenin yarısını patates püresine iyice ekleyin ve iyice karıştırın.
4- Püreyi orta boy fırın tepsisine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın ve ikiye böldüğünüz fesleğeni serpin.
5- 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Ardından fırının ızgarasını açın ve kaşar peyniri resimdeki gibi olana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]