Ana maddesi meyve suyu, meyve püresi, su ve şeker olan şerbet veya şerbet. Tüm meyvelerden yapılabilir. Kullandığınız meyveli içecekler, şarap veya soğuk içecekler tatlandırmak için kullanılabilir.
Dondurmaya leziz bir alternatif olmasının yanı sıra ana yemeklerden önce servis edilerek damak tadını nötralize eder.
Şerbet ile dondurma arasındaki en büyük fark koyulaştırıcı içermemesi ve dokusunun kristalize olmasıdır.
Ben karpuz-ananas şurubunu yaparken meyve çok su bıraktığı için su eklemeye gerek duymadım. Eğer meyveden az su geliyorsa 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Ayrıca şerbete ekleyeceğiniz şekeri eritmek için su ve şekeri birlikte kaynatarak uygulanabilir bir şurup hazırlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Karpuz ve ananas şerbeti tarifi için malzemeler
- 350 gr karpuz 350 gr ananas 1 çay bardağı toz şeker
Kavun ve ananas tarifi nasıl yapılır?
Karpuzu ve ananası soyun ve küpler halinde kesin. Derin bir kaba aldığınız meyveye 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve blenderdan geçirin. Meyvede herhangi bir pürüz kalmayınca ve şeker eriyince düz, geniş bir kaba yayın ve buzluğa kaldırın. Dondurulmuş meyve püresini 2-3 saatte bir çatalla ezin ve kristalleşmesine izin verin. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tekrar çatalla ezip dondurma kaşığıyla bardaklara bölerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]