Evde biraz yumuşamaya başlayan ve kırmızıya dönen eriği bu kez farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verdim. Erikler yumuşak ve sulu olduğu için çabuk pişer.
Ben 1 su bardağı su kullandım reçel oldukça kıvamlı oldu ama kaynamadı sadece çok uzun sürdü. Erikler çok sulu ise su miktarını biraz azaltabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak reçeli tatlandırmak için 1-2 diş veya 1 çubuk tarçın kullanabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yeşil erik reçeli tarifi malzemeleri
750 gr soyulmuş yeşil erik
4 su bardağı toz şeker
1 bardak su
Yarım limon suyu
Yeşil erik reçeli tarifi nasıl yapılır?
1- Erikleri orta boy bir tencereye alıp üzerine şeker ve suyu ilave edip tencereyi ocağa alın.
2- Yüksek ateşte şeker tamamen eriyene kadar, şeker eridikten sonra kısık ateşte karıştırarak erikler yumuşayıncaya ve reçel koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. (40 dakikaya kadar)
3- Koyulaşmaya başlayan reçele yarım limonun suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.Sıcakken kavanozlara paylaştırın ve kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
4- Direkt güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]