Ananaslı Çikolatalı Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün uzun zamandır kurabiye yapmadığımı fark edince kolları sıvadım. Mutfakta ne olduğuna baktım. Gözüme ilk çarpanlar yumuşamaya başlayan ananas ve tek başıma yemeyi sevmediğim bitter çikolata oldu. Sonrası çorap söker gibi geldi 🙂

Çikolatanın içine girdiğimde çıtır çıtır olduğu kadar lezzetli ve sulu bir kurabiye çıktı. Klasik tatlardan sıkılanlar ve farklı tarifler arayanlar için gerçekten harika bir tarif. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Ananasın geri kalanıyla kavunlu kavun yaptım ve cuma günü tarifimde sizlerle buluşacak.
Aşk…

Kurabiyeler için:

    1 yumurta 3 su bardağı un 150 gram sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri

Ananas karışımını hazırlamak için:

    4 dilim ananas 4 yemek kaşığı fındık 2 yemek kaşığı toz şeker 1 parça bitter çikolata

Ananaslı çikolatalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Tüm kurabiye malzemelerini yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun ve sağlam bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alın, 1 cm kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla karelere bölün ve fırın tepsisine 1 cm aralıklarla dizin. Ananası küp küp doğrayıp teflon tavaya alıp toz şeker ve fındığı ekleyerek karıştırın. Ananas buharlaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ananası hazırladığınız bisküvilerin üzerine yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. Pişen kurabiyelerin üzerine çikolatayı serpin. Fındık serpip soğuduktan sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın