Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır bu kadar yoğun bir hafta geçirmemiştim. Beni tanıyanlar bilir, acelem var… Telefonlar yoğun programıma ve yapılacak işlere ara vermeyince mutfağa gidişim sabahın erken saatlerinde kısa bir mola oldu 🙂
Yoğurtlu havuç salatası olarak da bilinen havuç taratoru bu gezilerimde favorim. Çocukluğumun lezzetlerinden biri, pratik olduğu kadar lezzetli de bir tarif…
Kaosun içinde geleneksel mangalımızı sabırsızlıkla bekliyorum ve sizlerle geçireceğim zamanı özlüyorum. Neyse ki yarın sizlerle buluşacağım ve bu koşuşturmacaya bir günlüğüne de olsa ara vereceğim.
yarın görüşürüz…
İçerik Tablosu
Havuçlu tarator tarifi için malzemeler
- 2 adet orta boy havuç 1 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ tuz
Havuçlu tarator tarifi nasıl yapılır?
Havuçları yıkayın ve soyun. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın, havuçları ekleyin ve orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar soteleyin (yaklaşık 5-6 dakika), sarımsağı rendeleyin, bir tutam tuz ekleyin ve 1 su bardağı yoğurtla karıştırın. Haşladığınız havuçlara hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]