Evde bulunan malzemelerle bir restoranda yer gibi lezzetli bir sufle yapmanız mümkün. Bu sufle tarifi bir önceki sufle tarifi ile hemen hemen aynı. Kuvertür yerine marketten aldığınız her çeşit çikolata ile hazırlayabilirsiniz.
Sufle yapımında en önemli malzemeler çikolatayı iyice eritmek ve yumurta aklarını iyice çırpmaktır. Yumurta aklarını ne kadar iyi çırparsanız sufle o kadar iyi kabaracaktır.
Mikrodalga fırınım yokken Mary’nin banyosunda çikolata eriterdim. Şimdi doğranmış çikolatayı krema ile aynı kapta eritin ve 750W’da 1 dakika ısıtın, böylece suflenin hazırlanma süresi kısalır.
Son olarak, hazırladığınız bir sufleyi sıcak servis etmek istiyorsanız, ancak misafirleriniz evdeyken o angarya ile uğraşmak istemiyorsanız. Hazırladığınız sufle karışımını pişireceğiniz kaselere dağıttıktan sonra 3-4 saat buzdolabında saklayabilir, misafirlerinizle oturmadan önce fırına atarak pişirebilirsiniz.
Pazar günleri saat 14:00’deki canlı yayını kaçırmayın. Aşk…
İçerik Tablosu
Sufle tarifi malzemeleri
- 125 gram sütlü çikolata 125 krema 3 yumurta + 2 yumurta akı 3 yemek kaşığı toz şeker isteğe göre pudra şekeri veya dondurma
Sufle tarifi nasıl yapılır?
Çikolatayı bıçak yardımıyla kırın, eriteceğiniz kaseye alın ve ocakta sıcak su dolu kaseye koyun. (Meryem banyosunu yapacağınız kasenin sıcak su dolu kasenin içinde olacağını unutmayın. Çikolatanın içine su girmemelidir.) Çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin, ardından kremayı ekleyin ve devam edin. çırpma 2-3 dakika karıştırdıktan sonra çikolata pürüzsüz bir kıvama gelince ocaktan alın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Hazırladığımız çikolataya yumurta sarılarını ekleyip tek tek çırpıyoruz ve çikolatalı karışımı ocağa alıyoruz. 1 dakika karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 5 yumurtanın beyazlarını pudra şekerini ekleyerek çırpın. Çikolata karışımına bir kaşık yumurta akı ekleyin. Ardından geri kalanına dikkatlice iki parça halinde ekleyin. Fincanların içini margarin veya tereyağı ile yağlayın ve hamurları yağlanmış kaplara üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 13 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sufleyi sıcak olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]