Yıllardır bu pastanın nasıl yapıldığını merak ediyordum. Şarküteri’de yaptığımız son ve en iddialı tarif ise Fraisier yani Çilekli Pasta oldu.
İnanılmaz lezzetli bir pasta ama yapması biraz zahmetli. Pastanızı bir gün önceden yaparsanız çok zaman kazanırsınız.
Yarın Pazartesi günü Facebook üzerinden en güzel masa yarışmamız için oylamaya başlayacağız. Tüm katılımcılara bol şans…
İçerik Tablosu
Çilekli Pasta – Çilekli pasta tarifi için malzemeler
Cenevizli Kek:
- 150 gr Yumurta 40 gr Sarısı 120 gr. şeker 20 gr. Tereyağı 120 gr un
Çilekli Pasta – Frasier Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Bir tencerede sıcak suyu yanan ocağa koyalım oda sıcaklığındaki şekerli 4 yumurtayı mikser kabına alıp el çırpıcısı ile marie banyosu yapar gibi çırpalım. Buradaki amaç yumurtaları pişirmeden şekeri eritmek ve ardından blenderda çırpıp soğutarak kabaran bir kek elde etmektir. Karışım sıcakken *kaynatmayın, mikserle çırpın ve kabarana kadar buzdolabında bekletin. Elenmiş unu ve eritilmiş ılık tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Pişirme kağıdını fırın tepsisinin tamamına yayın. Tüm tavayı kaplayacak şekilde hamuru eşit bir yükseklikte yayın. 180 derecede 15 dakika pişirin.
İçecek tarifi:
- 200 ml su, 150 gram şeker, 50 ml. Ahududu şurubu veya çilek likörü
şurup yapımı:
- Su ve şekeri bir dakika kaynatalım kekimiz ıslansın soğuyunca şerbeti ekleyelim.
Pastacı kreması:
- 500 ml süt 4 yumurta sarısı 100 gram şeker 65 gram un 2 yaprak jelatin veya 65 gram mısır nişastası 125 gram tereyağı vanilya
Pastacı kremasının yapılışı:
Jelatini soğuk suda eritelim. 4 yumurtanın sarısını ve şekeri süte ekleyip ısıtın. Isınınca jelatini, nişasta yoksa 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya tozunu ve unu ekleyip hızlıca karıştırın. Krema koyulaşınca ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Soğuyana kadar çırpıcıda yavaşça karıştırın.
kalabalık:
Hangi kalıptan yapılırsa yapılsın kek iki eşit parçaya kesilir. Orijinal olarak dikdörtgen bir kalıpla yapılan bu pastayı istediğiniz herhangi bir kalıpla yapabilirsiniz. Kalıp yağlanır ve servis edeceğimiz servis tabağına alınır. Kalıbınız tutmuyorsa altına pişirme kağıdı koymanızda fayda var. En altına bir parça kek konulup şerbetle ıslatılır, kekin üzerine çileklerin sabitlenmesi için ince bir kat krema sürülür ve çilekler ikiye bölünerek kalıba dizilir. İçine bolca çilek konulmuştur. Boşlukları doldurmak için kremayı dökün ve kremayı bir spatula ile düzeltin. İkinci kek parçasını üstüne koyun ve biraz bastırın. Şurup ile nemlendirilir ve kalan kremadan ince bir tabaka sürülür. Pastayı buzdolabında en az iki saat bekletin. Dikkatlice kalıptan çıkarın. Süslemek için birkaç çilek, isteğe bağlı olarak çilekleri süslemek için meyve jölesi, ince bir kat badem ezmesi hamuru, fondan, bol pudra şekeri veya çırpılmış krema kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]