Zencefilli ve bezelyeli patates – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Zencefil bence patatesin yanı sıra hindistan cevizine de çok yakışan bir baharat. Et sevmeyenler için farklı ve hoş bir lezzet. Ancak et yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür olarak da sunulabilir. Gün içinde ne yediğinizi bilmeden mutfakta dolaşıyorsanız mutlaka denemelisiniz derim 🙂

Genelde hamburger köftesi ve tostla servis etmeyi seviyorum. Tabii ki taze baharatlarla tatlarını ve servis edilişlerini zenginleştirebilirsiniz.

Son olarak, bu tarif için taze veya dondurulmuş bezelye kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun nedeni konserve bezelyelerin daha az lezzetli olması ve çok çabuk pişip dağılmasıdır.

Aşk…

Dersler:

    3 orta boy havuç 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil kırmızı pul biber Tuz ve karabiber 1 su bardağı su

yapılışı:

Patatesleri soyun, yıkayın ve küpler halinde kesin. Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve orta ateşte hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Patatesleri ekleyin ve bir dakika daha kızartmaya devam edin. Tuz, zencefil ve kalan baharatları ekleyip karıştırın. 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın. Bezelye ekleyin ve su buharlaşana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın