Sütlü Kivi Likörü – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Geçen hafta her çeşit likörü yaptığımızdan bahsetmiştim ve hatta portakal likörü tarifimi sizlerle paylaşmıştım.

Portakal likörü 15-20 günlük olduğu için henüz tazesini çekemedim ama Sütlü Kivi Likörü servise hazır olduğu için hızlıca tarifi çektim ve hemen ardından sizlerle paylaşmak üzere hazırladım. tadına baktı

Gerçekten inanılmaz bir tadı var ama tek dezavantajı erken olgunlaşması ve süt içermesi nedeniyle çabuk tüketilmesi. Aslında erken olgunlaşma konusunda bir sıkıntımız yok ama buzdolabında bekletip bir hafta içinde tüketmek biraz da olsa problemli. Ancak bu harika lezzet için değeceğini düşünüyorum 🙂

Yani şaraplar olgunlaştığında kalabalık bir arkadaş grubunu davet edip eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

Kivi Sütü Likörü Tarifi İçin Malzemeler

    5 litre kavanoz 3 kg katı kivi 1 litre süt 2 paket vanilya şekeri veya 1 vanilya çubuğu 2 limon kabuğu rendesi 1 litre su 500 ml. etil – saf alkol 500 gr toz şeker 2 çubuk tarçın 3-5 diş

Kivi tarifi ile tatlı bir içecek nasıl yapılır?

Kiviyi soyun, yıkayın ve uzunlamasına 4 parçaya bölün. Tüm malzemeleri 5 litrelik bir cam kavanoza koyun, ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun. Kavanozu günde iki kez kapağını açmadan iyice çalkalayın. Bir hafta sonra likör içmeye hazırdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın