Kurabiye yapmaya uzun bir ara verdikten sonra 3 hatta 4 gün aralıksız kurabiye pişirdim. Dereotu kurabiyeleri kesinlikle tüm kurabiyeler arasında favorim.
Uzun süre farklı zamanlarda denediğim bu tarif, üzerine bir şeyler ekledikçe değişti ve sonunda simitten aldığım tadın aynısı geldi.
Hemen hemen her kurabiye tarifinin üzerinden biraz geçtiğim birkaç püf noktası vardır. Sorulara cevaben en önemli iki soruyu sizlerle tekrar paylaşayım.
1- Tüm kurabiye malzemeleri tıpkı kek gibi oda sıcaklığında olmalıdır.
2- Tarifte mikserle yoğrulur yazıyorsa ve mikseriniz varsa bisküvi hamurunu hamur yoğurma aparatını takarak hazırlarsanız tariflerde verilen ölçülerde sorun yaşamazsınız. (Kurabiye hamuru, içindeki yağdan dolayı el ve oda sıcaklığına karşı çok hassastır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dereotlu Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gr) 2 yumurta (1 sarısı kraker üzerine) 5 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 paket kabartma tuzu 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket ince kıyılmış dereotu susam veya siyah kimyon tohumları (üzerine serpin)
Dereotlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
1- Unu bir karıştırma kabına alıp yumurta, sıvı yağ ve kalan tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Hamur bitince yumurta sarısını çırpın ve fırça yardımıyla bisküvilerin üzerine sürün. Son olarak üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Oda sıcaklığına gelince tepsiden çıkarıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]