Ispanak yemekleri aradığımı söyleyemem. Eşim çok sevse de evde farklı versiyonları yapılıyor, belki iki haftada bir, bunlardan bazıları ıspanaklı börek ya da ıspanaklı yumurta.
Geçenlerde dedim ya biz her şeye salata yaparız peki ıspanak da neden olmasın. Bir akşam eşim işten eve gelmeden önce bu tarifi yaptım. Salatayı yerken, “Bunun nesi iyi?” diye sordu. Benden ıspanak cevabını alınca gerçekten çok şaşırdı.
Bu sayede çok severek yemediğim ıspanağı yemeye başladım. Bu tarife damak zevkinize göre ekleyebilir, dilediğiniz kadar zenginleştirebilirsiniz.
Unutulmamalıdır ki vitamin ham olduğu için ölmez… aşk.
İçerik Tablosu
Ispanak salatası tarifi için malzemeler
- 250 gram ıspanak 1 tatlı kırmızı biber 1 su bardağı ceviz 1 portakal 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı portakal suyu 1 yemek kaşığı balzamik sirke veya nar ekşisi 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz
Ispanak salatası tarifi nasıl yapılır?
Ispanak köklerini elinizle doğrayın ve derin bir kapta su ile sıkın, üzerine bir çay bardağı sirke dökün ve 10 dakika bekletin. Tekrar su ile yıkadıktan sonra süzün ve kuruması için bir süre bekleyin. 1 portakalı soyun ve kesin. Tatlı kırmızı biberi ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun, cevizleri ekleyin ve bir dakika soteleyin. Kırmızı ve turuncu biberleri ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Kurutulmuş ıspanağı servis tabağına alın. Üzerine portakal, biber ve kavrulmuş ceviz serpin. Küçük bir kasede sos malzemelerini güzelce karıştırıp salatanın üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]