Likör yapmak için farklı teknolojiler var. Bazıları konyak kullanarak likör hazırlar, diğerleri votka kullanır. Eskiler genellikle etil alkol kullanırdı.
Not: Olgun portakal likörünün resimlerini paylaşıyorum.
Not 2: Kullandığım şişe yıllar önce bir etkinlikte hediye edilmişti 🙂
Bugün sektörün en eskilerinden Bilge Abla ile 4 şarap mayaladık. Tarif için sütlü kivi likörü, nar likörü, mandalina likörü ve portakal likörü verdim.
Şimdilik size ana tarifi sunmaktan mutluluk duyuyorum. İçkinin hizmete girdiği gün bu yazıyı resimlerle düzenleyeceğim.
Üzüm kokulu biramızı bu hafta bitirdik ve hatta son iki küçük şişenin fotoğrafını çekme fırsatım oldu. Tarifi en kısa zamanda paylaşacağım.
Aşk..
İçerik Tablosu
Ev yapımı portakal likörü tarifi malzemeleri
- 3 lt cam kavanoz 2,5 kg portakal 750 ml votka veya 500 ml etil alkol 500 gr toz şeker 1 lt su (votka kullanılıyorsa 750 ml) 5 çubuk tarçın 10-15 kuru karanfil
Ev yapımı portakal likörü tarifi nasıl yapılır?
Portakalları ovarak yıkayın ve suyunu süzmek için bir kevgir içine atın. Her portakalı çapraz olarak iki parçaya kesin. Portakal dilimlerini kavanoza koyun. Üzerine alkol, şeker ve suyu ekleyin. Son olarak çubuk tarçın ve karanfili koyun, kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 1-2 dakika sallayın. Güneş görmeyen bir yere koyun ve iki günde bir kavanozu sallayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eriyince tülbentle süzüp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]